twitter


Assalamualaikum,

Alhamdulillah bersyukur pada Allah kerana dapat meneruskan kehidupan dalam kezaliman dan kebusukan dunia hari ini. Penerusan hidup ini bukan sekadar membiarkan kezaliman dan kebusukan dunia menari dengan riang begitu sahaja, namun disana pentingnya kita mencorak diri dalam memusnahkan kezaliman dan kebusukan ini.

Sedara,
Wasilah sahabat dakwah ini diwujudkan bukan untuk membuat kemungkaran dan kemaksiatan kepada Allah, jauh sekali untuk melakukan kesyirikan kepada Allah. Tegas saya teriakan disini, tujuan utama ia diadakan adalah semata-mata mencari KEREDHAAN ALLAH. Kewujudan wasilah ini bermula dengan nostalgia dan analogi perjalanan yang cukup menarik, perjalanan yang dilalui oleh anak muda yang baru bertatih dalam medan tarbiah dan dakwah tanpa meninggalkan siasah. Penuh dengan suka dan duka. Melimpah-limpah air mata dan peluh. Mencurah-curah semburan ukhuwah. Akhirnya, diluncurkan SAHABAT DAKWAH ketengah bumi wakafan MMPM. UKHUWAH, betapa manisnya kita meninta ia dalam diari sejarah sahabat dakwah dan akan menjadi takwim sepanjang perjalanan hidup sahabat dakwah. Pembikinan ukhuwah ini bukan benda yang mudah. Kita sendiri merasainya.

Sedara sedari,

Dihadapan sana ada tanggungjawab yang mesti ditunaikan, setelah kita menghirup udara tarbiah di MMPM, Sekarang tugas kita untuk menjaga udara tersebut dari tercemar, malah disana kita mengharapkan udara ini semakin segar dan terus nyaman untuk dimamah oleh warga MMPM.
Jangan kita mudah lupa pada kilang yang pernah memproses kita, paling kurang ingatlah ia seminit dalam seharian, agar dengan seminit ini dapat dibentuk satu aspirasi yang bertahan selama seabad.
Disini juga, saya ingin menyeru kepada semua generasi yang bermukim dalam daerah sahabat dakwah agar sentiasa bertakwa kepada Allah dalam setiap perbuatan dan aktiviti yang kita lakukan. Agar segala gerak kerja yang kita rancang dan jalankan mendapat persetujuan dari Tuhan Seantero Alam.

Akhir kalam, kukuhkan aqidah, kuatkan ibadah, semburkan akhlak, dan luncurkan diri ke medan masyarakat. Semoga usaha kita ini dipandang oleh Allah sebagai pemberat timbangan mizan nanti.

BERSAMA MMPM MEREALISASI HARAPAN

Ahmad fahmi bin mokhtar
Presiden
Sahabat dakwah
Maahad Muhammadi Pasir Mas

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...